[osgi]
19 Aralık 2011 Pazartesi
SOYAÇEKİM
[osgi]
11 Aralık 2011 Pazar
ŞAFAK'A
22 Temmuz 2011 Cuma
DÖNÜŞÜM

Şu an nerede olmak istersin diye sorsalar, ergen yıllarımda derim. Arkadaşlarla okulu kırıp, birleştirdiğimiz paralarımızla aldığımız sigarayı tüttürürken, arka sıralarımızda oturan kızların külot renginden bahsetmek isterim. Sivilceli şakaklarım muzır gülümsemelerle kırışırken, yeni yeni tüylenen üst dudaklarımı okulun en güzel kızının dudaklarına nasıl dayayacağımı hayal etmek isterim.
Ergenken daha mutluydum ben. Çocukken ondan da mutlu. Büyüdüm sonra. Ben büyüdükçe prangalarımda büyüdüler benimle. Doğum günlerim beni ölüm günüme yaklaştırdıkça eskiyi özleyip, anılarıma geri dönmek istedim. Daha sonra da yani kulaklarımdan kıllar fışkırdığında, ağzımı ve götümü tutamadığımda, çorba kasesine daldırdığım kaşığın ağzıma götürünceye kadar boşaldığı yaşlarımda, yürürken üçüncü bir ayağa hatta tekerleklere ihtiyaç duyduğumda kısacası yaşlanıp bunadığımda anılarımın bana geri dönmesini isteyeceğim. Önce ben anılara sonra anılar bana. İşte ben buna DÖNÜŞÜM derim.
[osgi]
2 Temmuz 2011 Cumartesi
TEMMUZ İKİ

ayın ikisiydi, temmuzdu, sıcaktı.
çatlamış toprak kana mı susamıştı?
hangi kitapta yazardı, hangi tanrının emriydi, hangi peygamber söylemişti?
kardeşin kardeşe katlini
ayın ikisiydi, temmuzdu, sıcaktı,
madımak’tan otuz üç güneş battı.
sazlar yandı, şiirler, türküler, sevdalar
Nesimi yandı, Metin yandı, Muhlis yandı
ve otuz can daha, diri diri.
binlerce yobaz,
fikirlere dikip gözlerini,
bedenlerden çıkardılar nefretlerini.
taşlarla, sopalarla, meşalelerle
katran karası lekeler bıraktılar tarihe.
ayın ikisiydi, temmuzdu, sıcaktı
Sivas’ın içiydi, Madımaktı.
[osgi]
14 Haziran 2011 Salı
ŞİMDİ HABERLER

Tarih 13 Haziran 2011 sevgili izleyenler. İzleyenler diyorum çünkü bunun bir yazı değil de bir televizyon programı olduğunu düşünmenizi istiyorum. Farz edin ki bilmem ne kanalının bilmem ne programını izliyorsunuz. Hatta ana haber bültenini. E hal böyle olunca dünyadan ve yurttan başlıkları aktarayım hemen size. Koltuklarınıza kurulun, televizyonunuzun sesini açın. İşte başlıyoruz.
Lüksemburg’un KARSulhe kentinde bir sanat ayıbı işlendi. İnsanlık anıtı adlı heykel, adından hiç nasibini almamış hükümet tarafından yıkıldı. Lüksemburg başbakanı heykel için “ucube” dedi.
Yunanistan’ın ARTVİNapolis şehrinin HOPAsyas ilçesinde, protesto gösterilerine katılan bir öğretmen, biber gazından etkilenerek hayatını kaybetti. Yunanistan başbakanı “biri ölmüş ama kimdir bilmiyorum, önemsemiyorum” dedi.
Güney Kore’de yapılan üniversite sınavında şifre skandalı. 1.700.000 aday mağdur edildi. Güney Kore hükümetinden birçok isim, sınavı yapan kuruma güveninin tam olduğunu açıkladı. On binlerce öğrenci sokaklara dökülüp, yürüyüşler düzenledi.
Almanya’da 12 milyon kişi açlık sınırında yaşıyor. Alman hükümeti bu işe gülüp geçiyor.
Tanzanya’da 30 yıldan fazla süredir varlığını sürdüren ve on binlerce Tanzanyalıyı katleden, terör örgütünden olan teröristler, HABURungo sınır kapısında davullarla, zurnalarla karşılandı. Zira daha önce de Tanzanya başbakanı terörist liderine “sayın”, hayatını kaybeden Tanzanyalı askerlere de “kelle” demişti.
Bir kopya skandalı da İsveç’te yaşandı sayın izleyiciler. İsveç’te öğretmen adaylarının girdiği sınavda sorular belli kişilere servis edildi. Yüzlerce kişi tam puan çıkardı. İsveç hükümeti sınavı iptal etti. Binlerce öğretmen adayı, genç İsveçli mağdur.
Amerika Birleşik Devletleri’nde üç üniversite öğrencisi, hükümeti protesto etmek için pankart açtılar. Amerikan polisi öğrencilere göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. Olayların ardından tutuklanan öğrenciler, 16 aydır hapishanedeler.
Ukrayna’nın SİNOPow şehrine yapılması planlanan, nükleer santrale Ukrayna halkının tepkileri büyüyor.
Ömürlerinin büyük bir bölümünü terörle mücadeleye adamış Avustralyalı üst düzey subaylar, terörist ve darbeci oldukları iddiası ile tutuklanmaya devam ediyor.
İngiltere’de dünyada eşine az rastlanır bir olay yaşandı. İngiliz hükümeti bir kitabı, daha yayımlanmadan yasakladı. Yazar ceza evine atıldı.
Rusya’da aydın avı devam ediyor. Hükümete muhalif ne kadar gazeteci, araştırmacı varsa içeri alınıyor.
Dominik Cumhuriyeti’nde halk, devlete ait işletmelerin özelleştirme adı altında yabancılara peşkeş çekilmesinden dolayı tepkili.
Japonya’nın ZONGULDAKimitso kentinde gene maden faciası. 30 işçi hayatını kaybetti. Felaketin ardından Japonya başbakanının “kader”, çalışma bakanının “güzel öldüler” açıklamaları halkın tepkisini çekti.
Bir haber de yurdumuzdan sayın seyircilerimiz. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde halkımız gene AKP dedi.
Haber bültenimizin sonuna geldik. Sıradaki program Recep Amca ile masal saati. İyi uykular TÜRKİYE.
[osgi]